domingo, 28 de octubre de 2012

Jornada 4; UB Catalònia - UD Parc

Primera entrada d'aquest bloc amb la crònica sobre el partit Catalònia - Parc. Esperem que sigui la primera de moltes.
Pre-partit
Ens enfrontàvem a un Parc sabent que eren un equip perillós i que venien amb força. Ojeadores oficials del Cata s'havien desplaçat a observar el partit anterior del nostre rival, i d'aquesta manera en vam poder saber alguns detalls.
Sabíem que eren un equip vertical, que sempre buscaven la victòria (com ha de ser). Es basaven en una defensa ben col·locada i organitzada, un mig del camp tècnic però alhora fort, destacant un jugador en concret que era el cervell de l'equip i enviava passades al seu davanter centre.
Són un dels equips favorits a l'ascens sens dubte. Són un equip ben compenetrat, s'entenen entre ells, juguen, la intenten tocar el màxim possible i de ben segur que no ens posarien les coses fàcils.
El partit començava a les 10:00 h. però nosaltres estàvem convocats a les 9:00 h. Vam preparar el partit, com és habitual, i ara acompanyats de música per a motivar. Esperàvem que ens servís.
Sortíem a escalfar i us asseguro que corríem; feia força fred, i les ganes de córrer eren abundants en els jugadors locals. El Parc va sortir a escalfar pocs minuts després.
Després de fer la clàssica presentació davant l'àrbitre, ja vam entrar al terreny de joc amb alineacions confirmades.
1. Joan Aldavert
2. Ramón Obis
3. Christian Guzmán
4. Marc Delgado
5. Ian Marca
6. Albert Puntí
7. Camilo Moriones
8. Pau Font
9. Miquel "Miky" Alcarria
10. Bernat "Berni" Arnal
11. Pau Romaní
12. Iván García
13. Eric García
14. Víctor Collell
15. Jordi Codina
16. Tomàs Giró

El partit
Començava, sorprenent-me a mi mateix si us haig de ser franc, el partit a la banqueta, cosa que de moment no havia fet en cap partit. Ai Collell Collell, aquestes escapades a París et passaran factura...!
El meu lloc jugava el Marc (enorme lateral esquerra) que ben aviat seria protagonista del partit.
Els de la banqueta passaven fred, així que vaig haver d'anar a buscar la manta al vestidor. La meva funció en aquest partit seria la de waterboy? Ben aviat ho sabria.
Tornava del vestuari amb la manta als braços i els hi tirava a sobre dels reserves. Jo em quedava sense. Tot i això em van deixar un trosset per mi, feia bastant de fred.
Em posava dins la manta just quan un dels seus migcampistes feia una passada a l'esquena del Marc que deixava pràcticament sol al seu extrem. El mateix resolia, però la pilota s'estavellava al pal; no obstant, la jugada no havia acabat. Aprofitant el rebot, el davanter Marc Benavent avançava als visitants.
Minut 4. 0-1.
En la mateixa jugada, el Marc es tocava la cama amb mala cara. El Christian mirava cap a la banqueta amb cara de preocupació, quan el Marc ens fa el gest de que vol el canvi. Allà és quan em surt l'esperit Bojan de dins.
¿Entro? ¿Entro míster? ¿Cuándo entro? ¡Ya he calentado! 
La veritat és que no m'havia donat ni temps a escalfar. Vaig entrar i com diria el meu bon amic Moya, calientas en el campo, ¡hóstias Colell! 
No tardàvem massa en empatar el partit. Gol del nostre León Colombiano Camilo Moriones, aprofitant una gran passada.
Minut 9. 1-1.
Tornàvem a estar com al principi, empatats i amb tot el partit per davant. Va ser llavors quan el Cata va ser el Cata i vam començar a tocar i a combinar realment bé. Els jugadors del Parc tenien poca possessió de la pilota. Tot i això el gol es va fer esperar una mica més.
Pilota refusada a la zona de tres quarts del camp per part de la seva defensa que aprofita el Berni per fer un xut alt i batre al seu porter fent entrar la pilota per l'escaire. Un golàs amb tots els ets i uts. I amb dedicatòria inclosa, al nostre segon entrenador Josep de Gregorio. Un autèntic crack.
Minut 33. 2-1.
I no tardàvem gaire en augmentar l'avantatge. Un altre golàs, en aquest cas del Christian, que de falta directe tornava a batre el seu porter amb un xut col·locat, fort i amb efecte.
Minut 37. 3-1.
Les coses pintaven bé, tot i que no ens havíem de confiar. Si nosaltres havíem remuntat, ells també ho podrien fer.
Arribàvem a la mitja part amb aquest avantatge de dos gols respecte al Parc, i ens havíem de mentalitzar per al que passaria a la segona part.
Després de refrescar-nos i rebre la charla del nostre gran entrenador Dani López, tornàvem a entrar al terreny de joc. Bé, tornaven. Es produïen alguns canvis. Tornava de nou al terreny de joc el Marc, que per sort s'havia recuperat i ara em substituïa a mi. Vaja home, ja es podia haver fer una miqueeeeeeta més de mal. És broma, és broma. També entrava el Tomàs per el Pau Romaní, per refrescar una mica l'equip. Tot lo demés seguia igual, tret del porter, entrava l'Eric pel Joan.
El partit seguia tranquil, patint de vegades i cantant gols fantasmes d'altres, però al minut 69 de partit el nostre jugador Berni era expulsat per protestar rebia una targeta groga a la primera part i per tocar una pilota amb la mà a la segona. Com a mínim 10 minuts amb 10. Patirem!
Havia de sortir del camp ja que no es podia quedar dins del terreny de joc. Mentrestant jo perdia territori a la banqueta; m'estaven treient la manta! El Camilo va demostrar la seva generositat fent-me un espai.
-Zi quiere'h puedez ponerte, ¿eh Cuyey?
-Vale va, que hace frío.
L'àrbitre va afegir 5 minuts de descompte. 5! I al minut 84 (tot i que a l'acta diu un altre minut) ens van retallar diferències i vam haver de patir una miqueeeeeeeta més. Ens marcaven aprofitant una bona centrada des de la banda que un jugador resolia rematant de cap.
Minut 84. 3-2.
S'acabava el partit i podíem estar contents amb la nostra actuació. Victòria, tres punts, no cedíem cap punt a casa i ens volíem colar cap a les primeres places.

L'1x1
Joan Aldavert (Eldeverde). 7. Bon partit del nostre porter, que va estar segur a la porteria a la primera part. Va tenir poca feina, però va demostrar seguretat i bones maneres. No va poder fer res al gol.
Ramon Obis (Merengue). 8. Partidàs del nostre Sergio Ramos, les seves internades per la banda als minuts finals van posar en problemes a la defensa rival. Tampoc va passar cap pilota. El nostre merengue és un crack!
Christian Guzman (DJ Guzi). 9'5 (el millor). Central corpulent i intimidador, no va tenir quasi cap error i al seu gran treball defensiu se li va afegir el golàs marcat de falta. Ben col·locat, molt tècnic, enorme defensa.
Marc Delgado (Vist i no vist). 8. La seva lesió matinera va provocar que se'l canviés, però a la segona part va entrar fresc com una rosa. Bones incorporacions a la banda i seguretat defensiva. La banda esquerra està ben coberta.
Ian Marca (Made in Andorra). 8. Potser es mereix més nota, però d'aquesta manera el motivem. Partidàs, no va passar ni una, ben col·locat, i contundent. Amb el Christian formen una parella formidable. El pròxim partit un 10! A per totes, andorrano!
Albert Puntí (Pivot de naturalesa). 8'5. El nou pivot del Cata va demostrar solidesa al mig del camp, bones passades, contundència, i si hagués arribat a entrar aquell xut que tothom s'ha pensat que ha entrat, t'hagués posat l'excel·lent. Magnífic el nostre Busquets.
Camilo Moriones (Dale Mamasita, TACATÁ!). 8'5. Nuestro León Colombiano empató el partido e inició la remontada. Gran gol, y lástima que se le escapó el segundo de cabeza. Partidazo de nuestro Gustavo Lima, el alma del equipo, la alegría. Aunque tenga mal partido (que hoy no es el caso) aporta muchísimo siempre. ¡Grande!
Pau Font (Capità). 8. Potser et mereixes més nota, capi, però crec que amb els excel·lents de l'escola en tens prou. Ha aguantat la pilota realment bé i ha fet un parel de detalls tècnics al mig del camp que han deixat bocabadats a la grada. Cada dia tens més cara d'Iniesta, t'hi assembles molt futbolísticament. Ja pots anar prenent el sol, ja...
Miky (Zlatan). 7'5. Bon partit del nostre Zlatan, que tot i que no marqui sempre fa molta feina. Estira l'equip, arrossega els centrals a la banda i aguanta molt bé la pilota. Tranquil Miky, els gols arribaran, només fa falta no obsessionar-se. Mira el Villa...
Berni (AI MAI!). 8'5. Et posaria un 10 i em quedaria tan panxo, però l'explusió baixa nota. Com les faltes d'ortografia a l'escola. Partidàs del nostre Infantil A, que va marcar un golàs i la seva picardia en cada partit mai falta. Llàstima d'aquestes mans, que no paren quietes. Ni aquesta llengua. ¿Per què serà...? Ja m'entens.
Pau Romaní (Tercer entrenador). 7. Molt bon partit del nostre expert en tàctica, que té unes jugades assajades amagades a la màniga que quan les ensenyi marcarem tots els còrners. Bon partit, creava molts espais i rebia bones passades des del darrera gràcies a les seves desmarcades.
Iván García (Cumpleañero). 7'5. Molt bon partit de l'Iván, que ahir dissabte complia anys. Va entrar a la segona part i no va errar en cap passada, i no el van superar mai clarament. Felicitats!
Eric García (Soy de cristal). 8'5. Grandíssim partit de l'Eric, que guanya nota en part ja que va jugar la segona part amb molèsties a la cama. Va parar algun 1 contra 1 i alguna aturada destacada. Un porteràs.
Víctor Collell (Millor de reporter que de jugador). 7. Crec que és la nota que em mereixo, no vaig fer un partit espectacular, però tampoc dolent. Actuació discreta. Ara sí, jugui poc o jugui molt, sempre haig d'anar per terra. Espero no ser massa autocrític...
Jordi Codina (Cgistianu Codina). 7'5. Bon partit del nostre Cristiano Balotelli, que va donar amplitud a l'equip i va tenir alguna que altre ocasió. Un dels pitxitxis de l'equip, segur que s'ha quedat amb fam de gol.
Tomàs Giró (Aquarius Man). 7'5. Bon partit del nostre Home Aquarius, que per cert, avui no en portava. Va jugar tranquil, sense perdre pilotes, tocant bé i donant amplitud a l'equip. Grande!
Daniel López (Necesito gafas para ver goles fantasma). 9. Su dedicación, sus ganas, su empeño, su trabajo... todos estos detalles hacen que sea uno más del equipo, y su relación con los jugadores es buenisima. ¡Enorme el vídeo que vimos, esta vez entero!
Josep de Gregorio (Vete a buscar la manta, que tienen frío). 9. Un excel·lent per a tu també, que sembla que cada setmana et dedicaran un gol. Gran feina la teva, amb ordinadors (més o menys!) roba, control de pilotes, d'aigua... Enorme!




I la setmana que ve ens espera el Salesians, també a casa, un dissabte de pont. Ja està advertit; qui falti, se li tallen les pilotes. Mira qui parla, pensareu.

Víctor Collell

No hay comentarios:

Publicar un comentario